ФРАЗЕОЛОГИК ПОЛИСЕМИЯ ШАКЛЛАНИШИНИНГ ЛИСОНИЙ АСОСЛАРИ - Рахимова, С.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада фразиологик полисемияни лисоний, семантик, стилистик таҳлил қилиш асосида муайян хулосаларга келинган. Мавзунинг тадқиқ этилиши таснифланган ва муайян даражада муносабат билдирилган. Фразеологик бирликларнинг контекстда ифодалаётган маънолари, ибораларнинг кўпмаънолилиги ва маънодошлигини фарқлаш, изоҳлашга доир мисоллар асосида айрим таклиф-мулоҳазалар баён қилинган.
Keywords: полисемия; фразема; ибораларда кўпмаънолилик; маънодошлик; семантика; стилистика; лисоний имконият