МУРОЖААТНИНГ ИНСТИТУЦИОНАЛ ВА СПОНТАН ДИСКУРСДА ФУНКЦИОНАЛ ТИПОЛОГИЯСИ - Равшанова, Р.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада мурожаатнинг институционал ва спонтан дискурсда функционал типологияси ҳақида фикр юритилган. Шунингдек, ўзбек институционал ва спонтан дискурслардаги мурожаат қолиплари, нутқий мулоқот этикети тур ва шакллари ҳамда ўзбек халқи мулоқот этикети бошқа миллатлар, хусусан, ғарб мурожаат шаклларининг фарқланиши ўрганилган.
Keywords: институционал ва спонтан дискурс; адресатнинг фаолияти; стимул-реплика; амалий грамматика; нутқий этикет қоидалари