АБДУЛЛА ҚОДИРИЙ ҲАЖВИЙ АСАРЛАРИДА ҚЎЛЛАНИЛГАН АЙРИМ МОРФОЛОГИК БИРЛИКЛАР ВА ГРАММАТИК ШАКЛДАГИ ЎЗГАРИШЛАР - Пардаева, М.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада Абдулла Қодирий ҳажвий асарларида қўлланилган морфологик бирликлар ва грамматик шаклдаги ўзгаришлар, айрим ҳаракат номи ҳосил қилувчи грамматик шакллар, келишик қўшимчаларининг тарихий шакллари нисбатан кўпроқ ишлатилганлиги, хусусан, турли вариантларга эга жўналиш келишигининг қўлланилиши мисоллар асосида таҳлил қилинган.
Keywords: ҳажвиялар; морфема; лексема; келишик қўшимчалари; шева ва лаҳжалар; мақсад равишдоши; феълнинг вазифадош шакллари