МЕТАФОРАЛАРНИНГ ВАЗИФАСИГА КЎРА ТУРЛАРИ - Насруллаева, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада метафораларнинг, жумладан, антропоморфик метафораларнинг социопрагматик хусусиятлари, турлари, вазифалари, ифодаланиш ўринлари, ижтимоий аҳамияти, нутқий зарурати, функциялари, ифодаланиш имкониятлари, ҳосил бўлиш сабаблари ҳақида мулоҳаза юритилди.
Keywords: тасниф; функция; метафора; социолингивистика; социопрагматика; антропоморфик метафора; ижтимоий аҳамият; матн; тана аъзолари; инсон ва тил; тил ва жамият