ИЛМИЙ МАТНЛАРДА БАЪЗИ АНТРОПОМОРФИК МЕТАФОРАЛАРНИНГ СОЦИОЛИНГИВИСТИК ТАҲЛИЛИ - Насруллаева, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада илмий матнларда айрим антропоморфик метафораларнинг лингвистик, социолингвистик, когнитив-прагматик хусусиятлари таҳлил қилинган. Жаҳон ва ўзбек тилшунослигида антропоморфик метафоранинг илмий матнлар асосида ўрганилишининг афзалликлари, антропоморфик метафоралар илмий ва иқтисодий матнларнинг таъсир кучини оширувчи асосий восита эканлиги таҳлил қилинган.
Keywords: илмий матн; антропоморфик метафора; илмий оммабоп нутқ; нутқий вазият; жамият; тил; социолингивистика; прагматика