ҲӘЗИРГИ ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕГИ ЮРИДИКАЛЫҚ ТЕРМИНЛЕРДИҢ ШЫҒЫСЫ БОЙЫНША ТҮРЛЕРИ - Кощанова, Г.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада замонавий қорақалпоқ тилидаги юридик терминларнинг тарихий келиб чиқиши бўйича турларини учга бўлдик: Қорақалпоқ тилиниң ўз сўзларидан бўлган юридик терминлар; араб тилидан ўзлашган юридик терминлар; рус тили ва рус тили орқали бошқа тиллардан ўзлашган юридик терминлар.
Keywords: юридик терминлар; терминларнинг келиб чиқиши; туркий сўзлар; юридик хужжатлар; адвокат; кафолат; қамоқхона; қорақалпоқ тилининг сўзлик таркиби