ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИНДЕГИ СОМАТИКАЛЫҚ ФРАЗЕОЛОГИЗМЛЕРДИҢ МӘНИЛЕРИ ҲАҚҚЫНДА - Кеулимжаева, У.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада қорақалпоқ тилидаги «кўз» компонентли синонимик фразеологизмларнинг маънолари ва қўлланиш ўзига хосликлари бадиий асарлардан олинган мисоллар ёрдамида асослаб берилган. Шунингдек, бадиий асарларда синоним фразеологизмларнинг образ яратишда, қаҳрамонга сўз воситасида таъриф-тавсиф беришда, қаҳрамон ташқи қиёфасини, унинг ички оламини, хулқ-атворини, дунёқарашини тасвирлашдаги хизматлари хусусида сўз юритилган.