Ж.ИЗБАСҚАНОВ ШЫҒАРМАЛАРЫНДА ТЫРНАҚШАНЫҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎЫ - Казымбетова, З.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Бадиий адабиётда қўштирноқ сўзнинг тескари, кўчма маънода эканлигини, матнда айтилган фикрнинг бошқа бировники эканлигини билдириш учун қўйилади. Бу услубий жиҳатдан лингвопоэтик аспектда изланишни талаб қилади. Қўштирноқ гап ичида образлилик, қиёслаш маъносини шакллантиради. Қўштирноқнинг қуйилиши ҳар хил семантик тамойилларни, шунингдек, грамматик нормаларни шакллантиради.
Keywords: сўз туркумлари; тескари маъно; пунктуациявий ўлчам; эмоционал-экспрессив муносабат; метонимия; синекдоха; ўхшатиш; оғзаки сўзлашув услуби; жаргон; фразеологизм