ТЕАТР – МӘНАЎИЙ ДҮНЬЯМЫЗДЫ ТӘРБИЯЛАЎ ҚУРАЛЫ СЫПАТЫНДА - Юсупов, Қ.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада қорақалпоқ театрининг шаклланиш даври ва ундаги ўзига хос хусусиятлар ҳақида, миллий театрнинг ривожланиши халқнинг янги маданий қарашларининг пайдо бўлишига сабаб бўлиши ҳақида илмий-тарихий-фалсафий фикрлар талқин қилинади.
Keywords: труппа; қорақалпоқ маданияти тарихи; театр; янги даврга мос фалсафий қарашлар