ТИББИЁТ ОЛИЙ ЎҚУВ ЮРТЛАРИДА КИМЁ ФАНИНИ ЎҚИТИШ ЖАРАЁНИНИ CLIL УСУЛИ ЁРДАМИДА ТАШКИЛЛАШТИРИШ - Сафарова, Н.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада юртимизга эндигина кириб келаётган ва фанларни чет тили билан интеграциялашган ҳолда ўтишга асосланган CLIL усули ҳақида сўз юритилади. Бу усулнинг аҳамияти Бухоро давлат тиббиёт институтида миллий гуруҳ талабалари учун очилган “Фармация” йўналиши талабаларига кимё фанини ўқитиш жараёни намунасида тушунтириб берилган. Тил ва фан интеграциялашган дарс жараёнининг ҳар бир босқичи учун ўзига хос таклифлар баён этилган ва керакли хулосалар келтирилган.
Keywords: CLIL усули; фан ва тил интеграциясига асосланган дарс босқичлари; илмий атамалар луғати; CLIL усулига асосланган ўқув жараёнини ташкиллаштириш; ўқув жараёнида ўқитувчининг роли