ДЕНЕ МӘДЕНИЯТЫ САБАҒЫНДА МИЛЛИЙ БАЛАЛАР ОЙЫНЛАРЫН ҮЙРЕТИЎДИҢ ӘҲМИЙЕТИ - Бердибаева, Г.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада қорақалпоқ миллий болалар ўйини «Кўзбоғламачоқ» ҳақида, ўйинни ўтказиш усуллари, «Кўзбоғлашмачоқ»нинг миллий ўзликни англаш, шахс ривожланишидаги таъсири ва аҳамияти ҳақида сўз этилган.
Keywords: болалар ўйини; миллий; кўзбоғлашмачоқ; болалар фольклори; маъно; қадирият; усул; меърос