ҒАРБ МАМЛАКАТЛАРИ МЕДИАСИДА ХОРИЖИЙ МАМЛАКАТ (ҲУДУД) ИМИЖИГА НИСБАТАН МУНОСАБАТЛАРНИНГ САҚЛАНИБ ҚОЛИШИ МУАММОСИ - Алимов, Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада хорижий ОАВнинг мамлакат имижини яратишдаги аҳамияти таҳлил этилади. Ҳар қандай давлат имижи ўзгармайдиган, муҳим характерига эга бўлиб, у узоқ йиллар, баъзан асрлар давомида жаҳон халқлари онгида шакллана боради. Маълум бир мазмунда пайдо бўлиши ва кейинчалик кишилар онгида қолган тасаввурни кескин ўзгартириши осон кечмайди.
Keywords: имиж; ҳудуд; мамлакат; медиа; оммавий ахборот воситалари; тасаввур; тадқиқот; конструктив ҳамкорлик