ЖИСМОНИЙ МАДАНИЯТ ФАНИНИ ЎҚИТИШНИНГ ДОЛЗАРБ МУАММОЛАРИ - Аҳмедов, Ф.Қ.; Кулбоев, Н.С.; Кўлдошев, С.Ф. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада жисмоний маданият фанининг таьлим тизимидаги ўрни ва аҳамияти, уни ўқитиш орқали шахсни нафақат жисмоний жиҳатдан, балким ҳар томонлама баркамол этиб тарбиялашга йўналтирилган функцияларини ёритиб беришга қаратилган.
Keywords: жисмоний маданият; таьлим тизими; таьлим тури; тарбия; фан; ўқитиш; жамият; шахс; баркамол инсон; маданият; умуминсоний ғоялар