ПЕДАГОГИК РАСМНИНГ ТАСВИРИЙ САНЪАТ ДАРСЛАРИДАГИ АҲАМИЯТИ - Бекмуратов, Т.; Қўчқоров, Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада педагогик расмнинг ўқувчиларга расм чизиб ўргатишдаги афзалликлари тўғрисида фикр юритилади. Шу билан бирга нарсанинг кўринишини тўғри чизиш ва тасвирлашнинг қонун ва қоидалари ҳақида маълумотлар берилган.
Keywords: педагогик расм; қалам билан штрихланиш; ёруғлик ва соя; эллипс; компоновка; конструкцион тузилиш; шарсимон форма; перспектива; ранглар спектори; хақиқий тасвирлаш