САЛАМАТ ОЙЛАЎ-САЛАМАТ ДҮНЬЯТАНЫЎ - Абдимуратова, Н.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада инсоннинг ҳар кандай шароитда ҳам тафаккур қилиши, ўз-ўзини назорат қилиши, ўзлигини билиши тарбияга йўналтирилган бўлиб, инсонни ташқи, эстетик ва ижтимоий қадрият сифатида ўрганишни тақозо қилади.
Keywords: тафаккур; маданият; нафосат; психология; ўз-ўзини тарбиялаш; ўзлигини англаш; миллий қадрият; хулқ-атвор; нутқ