БАЛА ҲУҚЫҚЛАРЫ - ХАЛЫҚ АРАЛЫҚ ҲҮЖЖЕТЛЕРДЕ - Қаллибеков, Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада БМТ томонидан қабул қилинган Инсон ҳуқуқлари умумжаҳон декларациясида, иқтисодий, ижтимоий ва маданий ҳуқуқлар тўғрисидаги ва Фуқаролик ҳуқуқлари ва сиёсий ҳуқуқлар тўғрисидаги халқаро пактларда ҳам да Факультатив протоколда белгиланган болалар таълим тарбиясига оид қоидалар ўрганилган. Шунингдек, мақолада Пактда иштирок этувчи давлатларнинг бола ҳуқуқлари ҳимояси бўйича мажбуриятлари ёритиб берилган.
Keywords: бола ҳуқуқлари; декларация; пакт; конвенция; факультатив протокол