БОЛАЛАРНИ ЭРКАЛОВЧИ ХАЛҚ ҚЎШИҚЛАРИ - Шоймардонов, И. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада Сурхон болалари, шу жумладан, Сурхон болалар ўйин фольклоринининг бадиий талқини, бахшилар тилидан ёзиб олинган термалар ҳамда уларнинг бола тарбияси, маънавий-ахлоқий тарбиясидаги аҳамияти баён қилинган.
Keywords: халқ қўшиқлари; “бешик” қўшиқлари “алла”; “хуй-ё; хуй-ё”; “хай ёр- эй”; “бўйни узун”; “қум ялаш”; “қумлади”; “уялади”; “болалар туя қувалар”; “ҳуйя- қуш”; “Ушлагани гул бўлсин; ирисқиси мўл бўлсин” жисмоний; ахлоқий; эстетик; маънавий тафаккур