ШАЙЫР-ЖЫРАЎЛАР ДӨРЕТИЎШИЛИГИ ҲӘМ КӨРКЕМЛИК ИЗЛЕНИСЛЕР - Торткулбаева, Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада XV-XIX асрларда яшаб ижод этган қозоқ адабиётидаги таниқли шоир-бахшилар ҳамда улар қолдирган бой мероснинг мавзу, жанр ва бадиий-эстетик ўзига хосликлари, шоир-баҳшилар асарлари ҳақидаги олимларнинг қарашлари ўз ифодасини топган.
Keywords: қозоқ шоир-жировлар ижоди; мавзу; жанр; бадиий эстетик қарашларнинг ўзига хослиги