ҚАРДОШЛИК МАВЗУСИДА ШЕЪРИЙ ТУРКУМ ЯРАТИШ ТАЖРИБАСИДАН (И.Юсупов лирикаси мисолида) - Қурамбоева, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада атоқли шоир И.Юсупов лирикаси мисолида шеъриятда туркум яратиш тажрибаси ҳақида сўз юритилади. Ўзбек ва қорақалпоқ шоирларининг қардошлик мавзусидаги шеърларининг ижодий ўзига хос қирралари очиб берилади.
Keywords: шоир; шеърият; лирика; бадиий туркум; ижодий ўзига хослик; адабий мавзу; ғазал жанри; поэтик образ