ҚАРАҚАЛПАҚ ҲӘМ ҚЫРҒЫЗ ПРОЗАСЫНДА ӘДЕБИЙ ТӘСИР ҲӘМ ТИПОЛОГИЯ - Каниязова, Ж.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада қорақалпоқ ёзувчиси Ш.Сейтов ва қирғиз ёзувчиси Ч.Айтматов асарлари қиёсий таҳлилга тортилади. Таҳлиллар асосида ҳар икки ёзувчи асарларининг сюжет тузилиши, композицион қурилишига хос хусусиятлар аниқланади ва асарларидаги ўхшашликлар ижодий маҳорат ҳосиласи сифатида баҳоланади.
Keywords: ёзувчи; наср; қисса; роман; образ; қаҳрамон; драматизм; психологизм; ретроспекция; композиция; сюжет