ҚАҲАРМАНЛЫҚ ДӘСТАНЛАРДЫҢ МАЗМУНЫ ҲӘМ КѲРКЕМЛИК СЮЖЕТИНДЕ МИФЛИК МОТИВЛЕР ТИПОЛОГИЯСЫ - Есебаев, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Қорақалпоқ халқ достонлариниг поэтик тузилишида мифологик мотивларнинг ажиралмос даражада шакланиши ва унинг сабабларини урганиш. Мифологик мотивлариниг достон сюжетида типологик ва бадий жиҳатдан яқинлигини қиёсий таҳлил қилиш.
Keywords: достон; мифологик; сюжет; ёлмағуз кампир; фольклор; образ; пайғамбар