КЕЎИЛ АЙТЫЎ (И.Юсуповтың «Кеўил айтыў» (Яхыт жеңгей қайтыс болғанда Жолмурза ағаға айтылған сөз дөретпеси мысалында) - Бауатдинова, С. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада қорақалпоқ фольклорида «таъзия» жанрининг жанрий хусусиятлари ҳақида айтилган. Шоир И.Юсуповнинг янги адабий шаклда яратган «Таъзия» асари талқинга олинган. «Таъзия» жанрининг аҳамияти, одамлар турмуши билан боғлиқлиги кенг ўрганилган.
Keywords: «таъзия»; жанр; фольклор; мақол; қўшиқ; ҳаётий-маиший қўшиқлар