KARAKALPAK FOLK SONGS ARE A SPECIAL KIND OF FOLKLORE - Allambergenov, K.; Kanaatov, E. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада сак-массагетлар ва туркий халқлар пайдо бўлган даврлардаги қорақалпоқлар тарихи ҳақида маълумотлар берилган ва биринчи марта Тауелибай қорақалпоқлари томонидан ёзиб олинган тарихий қўшиқлар илмий муҳокамага тақдим этилган. Шунингдек, унда XIII асрдан бошлаб XX асрнинг 20-йилларига оид қорақалпоқ халқ тарихий қўшиқларининг жанри, мазмуни, тарихий аҳамияти ҳақида сўз боради. Мақолада тарихий қўшиқларнинг таснифи қисқача муҳокама қилинади ва уларнинг самарадорлигини оширишда тропларининг ўрни тўғрисида фикрлар билдирилади.
Keywords: тарихий қўшиқлар; фольклор; шеърият; тасниф; Тауелибай қорақалпоқлари