БАДИИЙ МАТНДА ФРАЗЕОЛОГИК ПОЛИСЕМИЯНИНГ ЛИСОНИЙ ТАДҚИҚИГА ДОИР - Рахимова, С.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада бадиий матнда фразеологик полисемиянинг лисоний, стилистик таҳлили асосида муайян хулосаларга келинган. Мавзунинг тадқиқ этилиши таснифланган ва муайян даражада муносабат билдирилган. Фразеологик бирликларнинг контекстда ифодалаётган маънолари, ибораларнинг кўпмаънолилиги ва маънодошлигини фарқлаш, изоҳлашга доир мисоллар асосида айрим таклиф-мулоҳазалар баён қилинган.
Keywords: бадиий матн; полисемия; фразема; ибораларда кўпмаънолилик; маънодошлик; семантика; стилистика; лисоний имконият