ЎЗБЕКИСТОНЛИК “ҚУРОЛСИЗ АСКАРЛАР”НИНГ УРАЛДАГИ МЕҲНАТ ФАОЛИЯТИДАН - Қурбонов, Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада Иккинчи Жаҳон уруши даврида Уралда кўп меҳнат қилган ва Ғалабага муносиб ҳисса қўшган ўзбек "қуролсиз аскарлари" нинг ижоди, турмуш тарзи ва тақдири ҳақида ҳикоя қилинади
Keywords: иккинчи жаҳон уруши; Урал; меҳнат; "қуролсиз аскар"; ҳаёт; тақдир; эвакуация; лагерлар; тадқиқотлар