ИЗ ИСТОРИИ ПРОВОЗГЛАШЕНИЯ ГОСУДАРСТВЕННОЙ СУВЕРЕННОЙ ДЕКЛАРАЦИИ КАРАКАЛПАКСТАНА - Аметов, Т.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада Қорақалпоғистон Республикаси суверенитетининг тамойиллари таҳлил этилган. Ўзбекистон ва Қорақалпоғистон ҳукуматлари алоҳида эътиборлари Орол бўйи муаммоларига қаратилган. Ўзбекистон таркибида Қорақалпоғистон Республикаси ўз худудида фуқароларнинг бурчлари ва эркинликлари, конституциявий ҳуқуқларини қонунлар билан тартибга солади. Қорақалпоғистон Республикасида Конституция устунлиги ва ўзига тегишли масалаларни қонунлари асосида ҳал қилади. Қорақалпоғистон худудида зич яшайдиган бошқа миллат вакилларининг тенг ҳуқуқлилиги, ўз она тилларининг кенг қўлланилиши ва ривожлантирилишини таъминлайди.
Keywords: Қорақалпоғистон; суверенитет; Декларация; конституция; низом; газета; ҳокимият; сиёсат