ОПРЕДЕЛЕНИЯ НИОБИЯ И ТАНТАЛА ПИРРОЛИДИНДИТИО КАРБАМИНАТОМ НАТРИЯ В ХЛОРНОКИСЛОЙ СРЕДЕ - Атоев, Э.Х.; Шарипова, Н.У. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада перийлорик кислота муҳитида ниёбийни натрий пирролидинедитио карбамат (ПДТС) билан аниқлаш усули тасвирланган, аниқлаш шартлари, содир бўладиган реакциялар кимиёси батафсил тавсифланган, олинган маҳсулотлар спектрлари таҳлил қилинган, таъсирини ўрганган бирикмаларнинг турли хил эритувчилардаги эрувчанлиги, ҳарорат ва эритма муҳитининг реакциялар жараёнига таъсирини ўрганади.
Keywords: пирролидинедитикарбаминат; пирокатехол; дитиокарбамин; оптик зичлик; селективлик; дитиокарбамин гуруҳи; ютилиш тасмаси; тикланиш даражаси; она ликёр