KOMPYUTER GRAFIKASINI O’RGATISHDA AMALIY DASTUR ISHLAB CHIQISH - O‘razboyev, N.U.; Madaminov, U.A.; Avezov, M.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ushbu maqola ikki o'lchovli va uch o'lchovli grafikalarni dasturlashni o'z ichiga olgan kompyuter grafikalarining afzalliklari haqida yozilgan. Bugungi kunda 2D va 3D kompyuter dasturlari ko'p. Ulardan biri JavaFX dasturi. Ushbu dastur obyektlash modellari va ikki o'lchovli, uch o'lchovli grafikalar yaratish uchun dasturlash tilidan foydalanishga imkon beradi.