ВОПЛОЩЕНИЕ КАТЕГОРИИ УСЛОВИЯ В ВОЛШЕБНОЙ РУССКОЙ СКАЗКЕ - Чергинская, И.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада шарт гапли эргашган қўшма гапларига хусусиятлари кўриб чиқилган ва “Эргаш гапли қўшма гапларда шарт муносабатлари” мавзусини ўрганиш учун зарур бўладиган топшириқлар келтирилган, шарт муносабатлари ва эргашган қўшма гапларни ўргатишда А.С.Пушкиннинг “Шоҳ Султон ҳақидаги эртаклари”даги мисоллардан фойдаланилган.
Keywords: рус тили; шартли муносабатлар; эргаш гапли қўшма; сеҳрли рус эртаклари; боғловчилар; ўрганиш; ўқув жараёни