OPTIKANING MURAKKAB MAVZULARINI O’RGANISHDA LABORATORIYA MASHG’ULOTLARINI TASHKIL QILISH - Ro‘ziyeva, D.S. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Maqolada fizikaning optika bo‘limiga tegishli yorug‘likning dispers suyuqliklarda sodir bo‘luvchi anomal dispersiya hodisasi; shuningdek yorug‘likning muhitda yutilishi kabi murakkab mavzularni o‘qitishda tajriba mashg‘ulotlarining samaradorligi, tajribada fizik kattaliklarni tekshirish imkoniyatlari haqida mulohazalar va natijalar bayon qilinadi.