ПАЛЎАНЛАР ҲАҚҚЫНДАҒЫ ӘПСАНА ҲӘМ ГҮРРИҢЛЕР ТИЙКАРЫНДА ОҚЫЎШЫ ЖАСЛАРДЫ БАТЫРЛЫҚҚА, МӘРТЛИККЕ ТАЯРЛАЎДЫҢ ПЕДАГОГИКАЛЫҚ ӘҲМИЙЕТИ - Нурекеев, Б.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақола кураш спорти билан шуғулланган машҳур қорақалпоқ полвонларининг ҳаёти ва фаолияти ҳақида ёзилган оғзаки ижод ва ёзма бадиий адабиёт намуналарининг педагогик аҳамияти масаласига бағишланган. Полвонлар ҳақида ёзилган достонлар, афсоналар, қиссалар ва ҳикоятлар халқимизнинг миллий қадриятлари сифатида авлоддан авлодга ўтиб келмоқда. Улар энг яхши инсоний фазилатлар – мардликни, юртсеварликни, ватанпарварликни, ҳар томонлама ривожланган, эркин фикрлаш салоҳиятига эга, маънавий, ахлоқий ва жисмоний ривожланган ёш авлодни тарбиялашда муҳим аҳамиятга эга.
Keywords: кураш; полвон; халқ; юртсеварлик; мерос; миллий қадриятлар; фарзанд; авлод; ёшлар; ғалаба; ватан ҳимояси; наммуна; тарбия