ЖАС ӨСПИРИМЛЕРДИҢ САЛАМАТ ҲӘМ САНАЛЫ РАЎАЖЛАНЫЎЫНДА МИЛЛИЙ ОЙЫНЛАРДЫҢ ТӘСИРИ - Бердибаева, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақола қорақалпақ миллий болалар ўйинларининг аҳамиятини очиб беришга бағишланган. Болалар танаси ва руҳиятини ривожлантиришда болалар ўйинларининг ўрни «Арқаласпақ», «Пышық-тышқан», «Шыр айланба» миллий ўйинлар техникасини намойиш этиш орқали тасвирланади.
Keywords: миллий болалар ўйинлари; гуруҳлар; «Арқаласпақ»; «Пышық-тышқан»; «Шыр айланба»