КАСБИЙ-ТЕХНИКАВИЙ ТАЪЛИМДА КОМПЕТЕНЦИЯВИЙ ЁНДАШУВ - Набиев, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада иқтисодиёт жадал суръатларда ривожланаётган, глобаллашаётган бугунги ахборотлашган жамиятда таълим назарияси ва амалиётида компетенциявий ёндашув доирасида рақобатга қодир муҳандис кадрлар фаолиятига қўйилаётган замонавий талаблар баён этилмоқда. Шунингдек, “Материаллар қаршилиги” фанида эгалланиши кўзда тутилган компетенциявий ёндашув (модуль)нинг шакл ва мазмунлари ёритилмоқда.
Keywords: компетентлик; компетенциявий ёндашув; дидактика; мустаҳкамлик; бикрлик; устуворлик