ТАРИЙХЫЙ ҚОСЫҚЛАР – ХАЛЫҚ ҚОСЫҚЛАРЫНЫҢ АЙРЫҚША БИР ТҮРИ СЫПАТЫНДА - Қанаатов, Е.Е. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада қорақалпоқ тарихий қўшиқларининг алоҳида тур сифатида белгилари қайд этилади. Шу вақтгача қорақалпоқ фольклоридаги жанрларни таснифлашда тарихий қўшиқлар билан тарихий жирлар бир тур сифатида қаралиб келинган. Муаллиф тарихий қўшиқ лирик, тарихий жир эса эпик асарлар туркумига тааллуқли, деб ҳисоблайди ва буларни бўлиб қарашни таклиф қилади.
Keywords: тарихий қўшиқ; тарихий жир; лирик қўшиқлар; эпик қўшиқлар; жанрлар таснифи