ЛИНГВОКУЛЬТУРОЛОГИЧЕСКИЕ ОСОБЕННОСТИ КОНЦЕПТА «РОДИНА/MOTHERLAND» (на материале произведений русских и английских поэтов) - Рзаева, Р.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақола машҳур рус ва инглиз шоирлари бадиий асарларидаги «Родина/Motherland» концептини таққослаш усулида ўрганишга бағишланган. «Родина/Motherland» концепти таҳлили шуни кўрсатадики, рус ва инглиз тилларида мазкур концептнинг ифодаланишида ўхшаш ва фарқли жиҳатлар анчагина.Ушбу концептнинг турли хил тизимли тилларда вербал ифодаланишининг фарқли жиҳатлари мазкур халқлар миллий маданиятларининг турфалиги билан изоҳланади.
Keywords: тил ва маданият; когнитив лингвистика; концепт; лингвокультурология; қиёсий таҳлил; миллий хусусиятлар; маданият; этнос; муштараклик ва ўзига хослик; урф-одат ва дастурлар