«АШЫҚ - НӘЖЕП» ДӘСТАНЫ СЮЖЕТИНИҢ ҮЛГИЛЕРИ ҲӘМ ИЗЕРТЛЕНИЎИ (Түркий версиялары мысалында) - Жепбарова, С. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мазкур мақолада муаллифи номаълум халқ достони ҳисобланган «Ошиқ Нажаб» достони сюжетининг туркий халқлар, жумладан, ўзбек, қорақалпоқ ва туркман халқлари орасида тарқалиши ҳамда тадқиқи масалалари қиёсий таҳлил этилган. Шунингдек, достоннинг уччала халқ версияларидаги муштаракликлар ва ўзига хосликлар аниқланган.
Keywords: достон; бахши; мусиқа санъати; типология; сюжет; версия; сўз