АРХАИКАЛЫҚ МИФЛЕРДИҢ ӘЙЙЕМГИ ДЕРЕКЛЕРИ ҲӘМ ХАЛЫҚ ДӘСТАНЛАРЫНДА ҚӘЛИПЛЕСИЎ ЖОЛЛАРЫ - Есебаев, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада қорақалпоқ халқ достонлариниг поэтик тузилиши таркибида мифологик мотивларнинг ўрни ва унинг қўлланилиш сабаблари урганилди. Мифологик мотивлариниг достон сюжетида типологик ва бадий жиҳатдан аҳамияти ва яқинлиги қиёсий таҳлил қилинди. Архаик миф мотивларининг достон сюжетига ўтиши ва унинг сабаблари ўрганилди.
Keywords: достон; мифологик; сюжет; фольклор; образ; дев; пайғамбар