ГАЗЕТА МАҚАЛАЛАРЫНА ТЕМА ҚОЙЫЎДЫҢ ТЕОРИЯЛЫҚ МƏСЕЛЕЛЕРИ - Қурбаниязов, Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада газета мавзулари тадқиқига мурожаат қилинган. Мақола сарлавҳалари бўйича таърифлар ўрганилган ва унинг бажарадиган вазифалари аниқланган. Қорақалпоқ тилшунослигида газета мавзуларини семантик-структур ва услубий тадқиқ этишнинг зарурияти асосланган.
Keywords: мавзу; мавзу моҳияти; тадқиқот вазифлари; мақола; назария