Ж.ИЗБАСҚАНОВ ПОЭЗИЯСЫНДА ТЕҢЕЎЛЕРДИҢ СТИЛЛИК ҚОЛЛАНЫЛЫЎЫ - Қазымбетова, З.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Бадиий асар тилини ўрганувчи – «лингвопоэтика» филологик йўналишнинг янги бўлими сифатида ривожланмоқда. Бадиий асарнинг поэтик тили барчани қизиқтира олган, бугунги лингвопоэтиканинг асосий ўрганиш обьектидир. Тўлиқ контекст, сўз ва образ, образлилик, эстетик онг – буларнинг барчаси муаллиф фикрининг аниқ ифодаланишига ёрдам беради.
Keywords: лира; қиёсий образ; ўхшатиш; ўхшатишнинг шакли; лексик-грамматик; лексик-семантик усуллар; бадиий образ; деталь; эмоционал-экспрессив ёндашув