ЭРКИН АЪЗАМ КИНОҚИССАЛАРИ ТИЛИНИНГ ПРАГМАТИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Холмуродова, М.И. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада Эркин Аъзам киноқиссалари тилининг прагматик, социопрагматик хусусиятлари, адресат ва адресант ўртасидаги мулоқотнинг прагматик талқини, тавсифи баён қилинган. Шунингдек, киноқиссаларда нутқнинг социопрагматик ихтисослашув жараёни ҳам кузатилган.
Keywords: прагматика; социопрагматик; адресант; адресат; сўзловчи; тингловчи; матн; муаллиф; прагматик вазифа; прагматик маъно