ЎЗБЕК ТИЛИДА ЎҚУВ ЛУҒАТИ ТИПЛАРИНИ АЖРАТИШ МУАММОЛАРИ - Баҳриддинова, Б.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада жаҳон, жумладан, ўзбек ўқув лексикографиясида ўқув луғати турлари, уларнинг типларини ажратиш билан боғлиқ муаммолар хусусида сўз боради.
Keywords: луғат; ўқув луғати; ўқув луғатчилиги; мактаб луғати; ўқув луғатлари типологияси; икки тилли луғат; антропоцентрик луғат; филологик луғат; энциклопедик луғат; универсаль луғат; комплекс луғат; синонимлар ўқув луғати; имло ўқув луғати