РЕЧЕВОЙ ЭТИКЕТ - Алибаева, У.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада муомала маданияти ҳақида умумий тушунчалар ҳамда нутқ одоби ва нутқий маҳоратни такомиллаштириш бўйича турли хил қарашлар баён этилган. Ахлоқ-одоб қоидалари жамиятда рўй берадиган одоб-ахлоқ ва муомала маданияти ҳамда ўзаро ҳурмат ҳақидаги тушунчаларнинг сақланишини таъминлайди.
Keywords: этикет; нутқ этикети; муомала маданияти; саломлашиш; маданият; санъат