ЛИНГВОКУЛЬТУРОЛОГИЯ – ТИЛ БИЛИМИНИҢ ЖАҢА ТАРАЎЫ - Абдиназимов, Ш.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада тилшуносликда лингвокультурология йўналишининг шаклланиши ва тараққиёти, тил ва маданиятга боғлиқ муаммолар баён қилинган. Лингвокультурология бўйича В.Гумбольдт, К.Фосслер, Э.Сепир, Г.Винокур, Э.Бенвенист, А.Т.Хроленко, Н.Ф.Алефиренко, В.Воробьев в.б. олимларнинг ишлари таҳлил қилинган. Олимларнинг тил ва маданият боғлиқлигини тадқиқ этишдаги қарашлари берилган. Қорақалпоқ тилшунослигидаги дастлабки тадқиқотларга тўхтаб ўтилган.
Keywords: лингвокультурология; тил ва маданият; инглиз тили; ўзлашган сўзлар; қорақалпоқ тилшунослиги