КОНТРОЛЬ И УПРАВЛЕНИЕ МИКРОКЛИМАТОМ ТЕПЛИЦЫ НА БАЗЕ МИКРОКОНТРОЛЛЁРА ATMEGA 8. - Кадиров, Ё.Б.; Самадов, А.Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ҳозирги кунда кам меҳнат ва энергия сарфи билан экинлар ҳосилдорлигини максимал ошириш имконини берувчи самарали қишлоқ хўжалик мажмуаларини яратиш ва ривожлантириш устида иш олиб борилмоқда. Ўсимликларни кўпайтириш, янги ўғитлар ва гидропоник тупроқларни яратиш, энергия тежайдиган лампалар ва биноларни иситиш тизимларини ишлаб чиқариш ҳамда иссиқхонанинг микроиқлим параметрларини юқори даражада аниқлиқда сақлаш имконини берувчи самарали автоматик бошқариш тизимлари яратиш борасида ҳам ишлар олиб борилмоқда. Ушбу мақолада иссиқхона микроиқлимини автоматик бошқариш тизимлари, ATMEGA 8 микроконтроллерлари учун ишлаб чиқилган жадвал ҳамда MATLAB дастурий мажмуасида моделлаштириш бўйича умумий маълумот берилган.