БОШЛАНҒИЧ СИНФ ЎҚУВЧИЛАРИ БИЛИШ ФАОЛИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ ПЕДАГОГИК – ПСИХОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Tошева, Н.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада бошланғич синф ўқувчиларининг билиш фаолятини ривожлантириш имконияти ва кейинги босқичларда замин ярата олиши, ўқувчи билиш фаолиятининг асосий субъекти сифатида намоён бўлиши таҳлил қилинган.
Keywords: бошланғич таълим; ўқувчининг билиш фаолияти; ўқитувчи фаолияти; педагогик технологиялар; субъект; таълим жараёни; билиш имкониятлари; ўқув вазияти; дидактик ёндашувлар; психологик ёндашув; психологик-педагогик хусусиятлар