РОЛЬ ДЕКОРАТИВНО-ПРИКЛАДНОГО ИСКУССТВА КАРАКАЛПАКСКОГО НАРОДА В РАЗВИТИИ ХУДОЖЕСТВЕННО-ТВОРЧЕСКИХ СПОСОБНОСТЕЙ СТУДЕНТОВ - Уразимова, Т.В. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мазкур мақола ҳозирги давр таълим мазмуни ва ролининг мақсади, қорақалпоқ халқининг амалий-бадиий безаш санъатининг аҳамиятини, белгилаб беради чунки, уқувчиларни ўзлуксиз ўкитишни фаоллаштириш масаласи ҳозирги замон педагогика илмининг ва иш тажрибасининг энг муҳим масалалари қаторига киради. Уқитишда ташабускорлик асосида амалга ошириш муҳим аҳамиятга эга, чунки, ўкитиш ва ривожлантириш харакатчанлик сифатига эга ва ўқитувчиларни уқитишнинг сифатига боғлиқ. Таъкидлаш лозимки ушбу сифатларнинг ривожлантирилиши ахлоқий, экологик, ватанпарварлик ва тарбиялашнинг бошқада ажралиб турадиган турларининг мустаҳкам асосини яратади.
Keywords: педагогика; амалий-бадиий безаш санъати; ўзлуксиз бадиий-педагогика ўкитиш системаси; ижтимоий жараён; ўқитиш жараёни; методология; ўктиш усуллари; инновацион технология; ижодкорлик