Роль непрерывного образования в ПОДГОТОВКе НАУЧНО-ПЕДАГОГИЧЕСКИХ КАДРОВ В современных условиях ВУЗа республики узбекистан - Рахимов, Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада «Кадрлар таййорлаш миллий дастури» асосида Ўзбекистонда узлуксиз таълим тизими очиб берилган, шунингдек, Ўзбекистонда илмий ва педагог кадрлар таййорлаш жараёни масалалари кўриб чиқилган, фан ва таълим ривожининг ҳозирги босқичида юқори малакали мутахассислар ролининг ортиб бориши сабаблари асосли, илмий ва педагогик кадрлар тайёрлашда ўзгаришлар киритиш зарурлиги тўғрисида хулоса чиқарилади.
Keywords: таълимни ривожлантириш дастури; таълимни ислоҳ қилиш; инновация; фан; тадқиқот; юқори малакали илмий ва педагог кадрлар тайёрлаш; олий ўқув юртидан кейинги касбий таълим; модернизация