ЎҚУВЧИЛАР ТАДҚИҚОТЧИЛИК ВА КАСБИЙ КЎНИКМАЛАРИНИ ТАНҚИДИЙ ФИКРЛАШ ОРҚАЛИ РИВОЖЛАНТИРИШ - Пардабоев, Ж.Э. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада ўқувчилар тадқиқотчилик ва касбий кўникмаларини танқидий фикрлаш орқали ривожлантириш мазмуни, таълимнинг иновацион технологиялари робототехника, моделлаштириш, конструкциялаштириш, дастурлаштиришни ўргатишда танқидий фикирлаш қобилятининг аҳамияти ва уни шаклланиш жараёни тўғрисида сўз юритилган.
Keywords: тадқиқотчилик; робототехника; касбий кўникма; танқидий фикрлаш; мантиқий фикрлаш; ахборотларни йиғиш; диспозиция