талабалар математик иқтидорининг ривожланишини таъминловчи педагогик технологиялар - Тлеубаева, Г.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мазкур мақолада «Кадрлар тайёрлаш Миллий дастури»нинг асосий муаммоларидан бири бўлган иқтидорли талабаларни танлаб олиш ва уларни ўқитишни ташкил этиш масалаларига бағишланган бўлиб, талабалардаги математик иқтидорни ўрганишга доир илмий изланишлар, илғор педагогик тажрибалар таҳлил қилинган. Шу билан бирга, илғор педагогик ва замонавий ахборот-коммуникацион технологиялари билан боғлиқ бўлган изланишларнинг кенг кўламда амалга оширилаётганлигига қарамасдан, талабалар иқтидорини аниқлаш муаммосига кам эътибор қараётганлиги ҳақида айтилган.
Keywords: математика; қобилият; иқтидор; интеллект; креативлик; мотивация; ижодкорлик; педагогик ва ахборот технологиялар