ТАЛАБАЛАРДА КОГНИТИВ КОМПЕТЕНТЛИКНИ РИВОЖЛАНТИРИШДА ЧИЗМА-ТАСВИРИЙ МОДЕЛЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ САМАРАДОРЛИГИ - Отепбергенов, Ж.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Жаҳон миқёсида таълим тизимига компетенциявий ёндашувни амалга ошириш талаб этилмоқда. Катта хажмдаги ўқув материалларини ўзлаштиришда ва талабаларнинг когнитив компетентлигини ривожлантиришда чизма-тасвирий моделлардан фойдаланиш тавсия этилади.
Keywords: компетенция; когнитив компетентлик; когнитив стратегия; чизма-тасвирий моделлар; метарежа; граф мантиғи; фрейм